Vin

Hon känner ruset stiga inom sig. Som om tankarna svajade till. Två glas vin har hon druckit, och nu känner hon alkoholen långsamt ta över styrspakarna. En varm känsla fyller henne, alla bekymmer rinner av henne. Hon ler lite för sig själv, fyller på sitt glas. Åh vad allt känns lätt nu, och så roligt allting är... !

 

Hon vinglar till, ojojojsan...! Någon fångar upp henne, det är alltid någon som fångar upp henne. Överallt finns killar med händerna utsträckta, redo att fånga och omfamna och... Ja så går det ju alltid till. Först skratt och fniss och oj så det kan gå, och med ens får de allvar och hunger i blicken, en hunger som hon inte kan kontrollera, de gör allt för att mätta den, och de vill att hon ska mätta den... Men nej, hon är trött på det där. Inte nu! Har inte lust! Hon sliter sig och trippar så iväg, vinglar nästan inte alls. Och där står vinflaskan, ännu inte tömd, tänk vilken tur man kan ha!

 

Hon är snyggast på festen, hon är i centrum och hon n j u t e r. Ingenting hon gör är fel, allt hon gör är roligt, hennes skratt klingar över hela festen. Killarna kittlar henne, och hon tjuter fast hon inte alls är kittlig egentligen, och vinflaskan är tom men överallt sträcks ölburkar fram mot henne, en klunk här, en klunk där... Himlen snurrar och gräset är grönskande grönigt grönt och alla är så snälla och roliga och snygga! Hon älskar allt och alla, hon kysser marken, hon kysser luften, hon kysser killen som drar ner henne i knät, hon kysser killen som drar upp henne ur knät, hon kysser... eller är det tvärtom? Tvärtom måste det vara, jaja klart det är tvärtom, de är deras hunger, hon mättar bara... En kille lyfter upp henne, och hon skriker, skrattar, och wiiiaah...!

 

Hon sätter nyckeln med viss möda i låset, hon kan gå någorlunda rakt, in på rummet, lägger sig på sängen och blickar mot taket, lyssnar på ruset i sitt huvud, det svaga dunkandet. Samma gamla visa. Samma gamla ensamhet att återvända till.

Jag är sorglig, tänker hon innan hon somnar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0