Student, student!



"Ta på er mössorna... Nu har ni tagit studenten!!" Massiva glädjevrål drog genom aulan, och jag fylldes i varje vrå av total lycka. Sträckte jublande händerna mot taket tillsammans med de andra, känslan av eufori var stark. Det var ett nästan magiskt ögonblick, ett av de lyckligaste i mitt liv.
Och allting som följde... hur vi sprang nerför trapporna och ut på gården, fria fria fria, smällde våra konfettismällare och skrek av glädje glädje glädje. Hur vi vällde ut i publikhavet och jag hittade fram till min skylt, varpå jag kramades om av min familj och av vänner som kommit dit för min skull.

Eller den dansande glädjeresan på flaket när vi for genom Lunds gator och vinkade till var och en som passerade, öste oförtröttligt ut vår glädje som vackra blomblad över dem. Och varje butter taxichaufför, varje sliten gatusopare och varje gammal gumma sprack upp i glittrande leenden och höjde handen mot oss för att vinka tillbaka.

Hur jag blev hämtad av mamma efteråt, och biltaket var pyntat med ballonger. Därhemma väntade redan de första gästerna.

Och alla överraskningar därtill som förgyllde kvällen. Här är några av dem:

Det ringde på dörren vid nio-tiden, och ett bud lämnade ett olivträd i kruka, skickat från en familjevän i London som inte kunde komma. Jag tog krukan i min famn och visade upp den för alla mina gäster. Åh vad glad jag blev!

Amanda, som lämnat festen tidigare för att gå på några andra studentskivor, och sedan kom tillbaka efter några timmar, bara sådär! En fin överraskning som gjorde mig otroligt glad.

Min körledare som tog sig tid att komma och därtill arrangerade allsång bland mina gäster! Det uppskattades väldigt, och inte bara av mig.

Ett tal blev det också. Mot sena kvällen vibrerade min mobil till; Ludwig höll ett tal till mig via sms. Det finaste tal jag fått, utan tvekan. Tack!

Att det vid midnatt ringde på dörren, trots att folk droppat av och festen var på väg att avrundas. I dörren stod två vänner, som trots att timman var sen ville gratta mig.

Jag vill tacka alla som förgyllde min student och gjorde den till den roligaste dagen i mitt liv! Alla ni som tog er tid att komma, om så bara för en liten stund. Er närvaro betydde mer än någonting ni hade kunnat ge, det var guld för mig!

Lite bilder:























Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0